Zelatyna Cykoria/Przepis na Galaretę drobiową :)
W ramach testowania na stronie Cykoria. Gotowanie jest proste otrzymaliśmy Żelatynę Cykoria :) Osobiście używam żelatyny najczęściej do Galaret drobiowych i innych więc postanowiłam taką zrobić i podzielić się z Wami przepisem ;)
Składniki:
Pierś z kurczaka umyć, zalać wodą dodać sól i gotować. Po zagotowaniu dodać włoszczyznę aby wywar miał smak mięsno-warzywny. Ugotowaną pierś pokroić na mniejsze kawałki/w kostkę. Do miski wsypać warzywa (tym razem dałam tylko marchewkę), na to pokrojoną pierś z kurczaka i znów trochę warzył. Do 0,5 l ciepłego wywaru (pozostały po ugotowaniu piersi) dodajemy 2-3 łyżki stołowe żelatyny zalewamy mięso i odstawiamy do zgęstnienia :)
Gotowe smacznego 😚
Składniki:
- pojedyncza pierś z kurczaka
- włoszczyzna(lub wybrane ulubione warzywa)
- warzywa ze słoika (groszek, marchewka, kukurydza) co kto lubi
- żelatyna
Pierś z kurczaka umyć, zalać wodą dodać sól i gotować. Po zagotowaniu dodać włoszczyznę aby wywar miał smak mięsno-warzywny. Ugotowaną pierś pokroić na mniejsze kawałki/w kostkę. Do miski wsypać warzywa (tym razem dałam tylko marchewkę), na to pokrojoną pierś z kurczaka i znów trochę warzył. Do 0,5 l ciepłego wywaru (pozostały po ugotowaniu piersi) dodajemy 2-3 łyżki stołowe żelatyny zalewamy mięso i odstawiamy do zgęstnienia :)
Gotowe smacznego 😚
Lubie taki galacik
OdpowiedzUsuń:) Ja też od czasu do czasu ;)
Usuń