Zelatyna Cykoria/Przepis na Galaretę drobiową :)

W ramach testowania na stronie Cykoria. Gotowanie jest proste otrzymaliśmy Żelatynę Cykoria :) Osobiście używam żelatyny najczęściej do Galaret drobiowych i innych więc postanowiłam taką zrobić i podzielić się z Wami przepisem ;)

Składniki:
  • pojedyncza pierś z kurczaka
  • włoszczyzna(lub wybrane ulubione warzywa)
  • warzywa ze słoika (groszek, marchewka, kukurydza) co kto lubi
  • żelatyna 
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka umyć, zalać wodą dodać sól i gotować. Po zagotowaniu dodać włoszczyznę aby wywar miał smak mięsno-warzywny. Ugotowaną pierś pokroić na mniejsze kawałki/w kostkę. Do miski wsypać warzywa (tym razem dałam tylko marchewkę), na to pokrojoną pierś z kurczaka i znów trochę warzył. Do 0,5 l ciepłego wywaru (pozostały po ugotowaniu piersi)  dodajemy 2-3 łyżki stołowe żelatyny zalewamy mięso i odstawiamy do zgęstnienia :)

Gotowe smacznego 😚




Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Melulu Baby Polska

Dzień Babci i Dziadka co kupić ? :)

Kolejna edycja Blogosfery :)